07.12.2018

МЗС Литви ініціює санкції проти Росії через морську агресію

ЄС узгодив продовження санкцій проти Росії Поштівка

Міністерство закордонних справ Литви пропонує ввести індивідуальні санкції проти росіян, причетних до збройного захоплення українських кораблів і військових моряків в нейтральних водах Чорного моря.

Про це в четвер, 6 грудня, повідомила прес-служба відомства, пише Поштівка.

"6 грудня Міністерство закордонних справ Литовської Республіки звернулося до Департаменту міграції при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки з пропозицією включити в національний список небажаних осіб, які брали безпосередню участь у акті агресії проти українських військових кораблів і їх екіпажів в Керченській протоці і Чорному морі 25 листопада, а також представників військового керівництва Російської Федерації, відповідальних за цей акт", – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що МЗС Литви активно проводить консультації з іншими членами міжнародного співтовариства щодо необхідних контрзаходів стосовно Росії.

Раніше повідомлялося, що ЄС розглядає введення санкцій проти Росії за атаку в Керченській протоці.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецназівці атакували і з застосуванням бойової зброї захопили два катери і рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України, що прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали декілька моряків, РФ незаконно утримує 24 українця.

Раніше повідомлялося, що ЄС розглядає введення санкцій проти Росії за атаку в Керченській протоці.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецназівці атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України, що прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали кілька моряків, РФ незаконно захопила 24 українця.

Росія в порушення норм міжнародного права не визнає захоплених українців військовополоненими, підконтрольні окупантові "суди" Сімферополя та Керчі на два місяці заарештували їх за звинуваченням у нібито "незаконному перетині кордону групою осіб".

У зв'язку з ескалацією на Азові, увечері 26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у 10 областях, а також у внутрішніх водах України в акваторії Азовського моря. Закон про введення воєного стану набув чинності 28 листопада.