16.03.2019

ДТЕК Ахметова стає багатшим за рахунок того, що українці біднішають, — експерт


Усі розуміють, що ДТЕК Ахметова не виграв конкурентну боротьбу, не винайшов новий продукт, не вийшов на нові ринки. Він стає багатшим просто за рахунок того, що всі інші українці стають біднішими. Банальний перерозподіл ресурсів — щоб бідні стали ще біднішими, а багатший — найбагатшим.

Про це сказав голова Асоціації споживачів комунальних послуг, енергетичний експерт Андрій Герус, коментуючи повідомлення про те, що ДТЕК продає Угорщині електрику на 50% дешевше, ніж Україні, пише Поштівка.
"Це все відбувається в країні, де через жорстку економію бюджетних коштів кількість субсидіантів урізали майже наполовину. Не у всіх домогосподарств є гроші заплатити за базове — житлово-комунальні послуги. Лише за місяць борги виросли на 12,5 % до 62,4 млрд грн. У країні три місяці поспіль спостерігається зниження рівня промислового виробництва. На фоні цього Ахметов отримує нові податкові пільги, запускає свої гігантські електростанції по найвищому у світі «зеленому» тарифу, а тарифи його вугільних електростанції б'ють нові рекорди. Ми можемо стати багатою країною, а українці перестати бути бідними з такою політикою, з такими економічними стимулами? Ні. Це потрібно змінювати", — зазначив Герус.