11.01.2019

ФСБ вимагатиме продовжити арешт полоненим українським морякам

Лефортовський суд Москви 15 січня розгляне клопотання Федеральної служби безпеки РФ про продовження до 26 квітня терміну утримання під вартою українських моряків, захоплених Росією під час інциденту в районі Керченської протоки. Про це повідомляють Вільні новини з посиланням на ТАСС.


"Лефортовський суд Москви 15 січня о 10:00 мск розгляне клопотання слідства, яке просить продовжити арешт морякам до 26 квітня", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляли Вільні новини, за словами адвоката Миколи Полозова, наступного тижня почнуться суди щодо українських моряків в РФ, в ході яких, як очікується, їм продовжать термін утримання.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки сталося російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеси в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їх екіпажів.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини – військові моряки і співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.