20.06.2015

У Криму вимагають посадити «няшу-мяшу» - прокурора Поклонську

Адвокат Дмитро Сотников, який захищав активіста Майдану Олександра Костенко, вимагає порушити справу про екстремізм щодо прокурора Республіки Крим Наталії Поклонської.

Копію звернення на ім’я голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна адвокат опублікував на своїй сторінці в Facebook.
У заяві Сотників написав, що деякі висловлювання Поклонської під час судових засідань у справі Костенко не відповідають дійсності, а також не належать до обвинувачення, які були висунуті його підзахисному.
На думку Сотникова, Поклонська порушила пункт «б» частини 2 статті 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності з використанням службового становища).
«Мета Поклонської – принизити гідність Костенко як члена групи осіб, які взяли участь у Революції Гідності і які протестували проти корупційної політики президента України Януковича. Поклонська, будучи на той момент державним чиновником пулу Януковича, має негативний настрій по відношенню до даної групи осіб», – пише Сотників.
Як Приклад адвокат навів кілька цитат із виступу Поклонської під час дебатів сторін 14 травня.
Напередодні Наталія Поклонська зажадала позбавити Сотникова адвокатського статусу. Приводом цієї вимоги стали «неповажні висловлювання» адвоката про правоохоронних органах Республіці Крим і про неї особисто.
У травні Київський районний суд Сімферополя засудив Олександра Костенка до 4 років і 2 місяців колонії загального режиму і визнав його винним у порушенні пункту «б» частини 2 статті 115 (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров’ю) і частини 1 статті 222 (незаконне зберігання вогнепальної зброї) КК РФ.
За версією слідства, в лютому 2014 року під час протестних акцій у Києві Олександр Костенко кинув камінь у співробітника «Беркута». Активіст своєї провини не визнає.