09.05.2015

Росіяни б’ють великокаліберною артилерією

На сьогоднішньому брифінгу речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу бойовики продовжили грубо порушувати Мінські домовленості, обстрілюючи позиції українських військових і мирні населені пункти з великокаліберної артилерії.

Найбільш напружена обстановка була зафіксована на Донецькому напрямку. Позиції сил АТО піддалися ворожій обстрілу в районі населених пунктів Піски, Водяне, Дослідне та Авдіївка. На даному напрямку ворог застосував 152-мм гармати і 120-мм міномети. Крім цього вогонь вівся з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики 120-мм міномета обстріляли Кримське і Новотошківське. На Маріупольському напрямку ворог продовжив обстрілювати Широкино. Селище був двічі обстріляний зі стрілецької зброї. На Артемівському напрямку була зафіксована робота ворожої артилерії в районі майорська.
Цієї ночі бойовики обстріляли Артемово і Дослідне з великокаліберної артилерії.
Спікер АТО додав, що за минулу добу в зоні проведення бойових дій не загинув жоден український військових, четверо бійців отримали поранення.