16.07.2017

У лондонському метро замість “леді та джентельмени” буде гендерне привітання

метро

Пасажири лондонського метро більше не почують звичного привітання-зверння "леді та джентельмени". Зовсім скоро до них почнуть звертатися гендерно нейтральною привітанням, повідомляє Поштівка.

Таке рішення прийняло Транспортне управління Лондона, яке наказало співробітникам столичної підземки звертатися до пасажирів гендерно нейтральною фразою "Привіт всім" замість "Леді та джентльмени". Всі голосові оповіщення з "некоректними зверненнями" згодом перезапишуть.

Зміни запровадять через невдоволення місцевих ЛГБТ-активістів, які протягом кількох місяців вимагали змінити "застарілу мову", якою спілкуються співробітники міського громадського транспорту. Таке прохання активістів підтримав і мер Лондона Садика Хан.

Представник транспортного управління Марк Еверс повідомив, що незважаючи на оповіщення співробітників про нові правила, деякі з них все ще можуть іноді вживати стару фразу. Якщо це буде відбуватися занадто часто – працівникам повторно нагадають про правила.

Представники місцевої ЛГБТ-групи "Stonewall" позитивно зустріли зміни і заявили, що "правильна мова спілкування є надзвичайно важливою для лесбійок, геїв, бі- і транссексуалів". Нейтральні оголошення допоможуть таким людям почуватися комфортно.